Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДВА САНИТЕТА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА

Дом здравља у Власотинцу богатији је за два комплетно опремљена санитетска возила. Санитети вредни 70.000 евра су дар општина Власотинце и Црна Трава, чије грађане ова установа збрињава на нивоу примарне здравствене заштите. 

-Обе општине су не само сада, него и до сада, показале да брину о Дому здравља. Већину возила које поседује установа купиле су две општине. Црна Трава до сада није имала санитет, већ теренска возила прилагођена  условима за превоз пацијената, зато је овај поклон још значајнији. До сада смо радили са два снаитета у Власотинцу, један је био за ковид, а други за хитну службу, а дешавали су се и кварови, али смо ипак све издржали. Са овим возилом побољшавамо наш рад – рекла је директор Дома здравља Милена Станковић Митровић.

Председник општине Братислав Петровић  оценио је да је Бадњи дан лепа прилика за даривање.

-Дарујемо ово возило са жељом да га запослени што мање користе. Сви знамо колико је дом здравља важан за наше грађане и помагаћемо и даље, иако је ова установа од марта у надлежности републике. Ове године опредељено је 30 милиона динара у локалном буџету за здравство. Сви смо уморни од ковида, посебно здравствени радници, а и опрема се такође амортизовала. Важно је да сви поштујемо мере како бисмо помогли здравственим радницима – рекао је Петровић и пожелео грађанима срећан Бадњи дан и божићне празнике.

У наредних месец дана Дом здравља ће набавити још два возила – једну ладу ниву коју купује општина Власотинце  и возило за пацијенте на дијализи, које ће стићи из донација, најавила је директор Милена Станковић Митровић.