ЗАСЕДАЛИ ОДБОРНИЦИ У ВЛАСОТИНАЧКОЈ СКУПШТИНИ

863
ЗАСЕДАЛИ ОДБОРНИЦИ У ВЛАСОТИНАЧКОЈ СКУПШТИНИ

Одборничка већина у Скупштини општине Власотинце усвојила је синоћ, после једноипочасовне дискусије, извештај о извршењу буџета за 2021. годину за период од почетка године до краја септембра  у износу од 785.187.975 динара или 69,85 посто. Руководилац Одељења за буџет и финансије  Саша Михајловић објаснио је да се општинска каса пуни и  празни различитом динамиком, те да су неки од започетих пројеката делом реализовани, односно нису завршени, што тренутно ствара суфицит. Одборници опозиције Жарко Костић и Драган Јовић, изнели су, између осталог, мишљење да су радови у дворишту општинске зграде скупо плаћени и да су дуго трајали, а интересовао их је и трошковник на пројекту чишћења депонија.  Објашњење везано за двориште дао је начелник Општинске управе Марјан Станковић.

-Двориште је било неопходно да се уреди због тога што је атмосферска вода плавила подрумске просторије у згради општине у којима се налази архива – два пута ове године. Радник општине, дипломирани грађевински инжењер, са лиценцом, Мирослав Ранђеловић направио је пројекат и расписали смо јавну набавку. На њу је могла да се јави свака грађевинска фирма из Србије. На порталу јавних набавки свако може да оствари увид. А што се тиче рока, он истиче за три недеље, а завршено је 95 посто радова. Остала је капија са хидрауликом и још неке ситнице – рекао је Станковић.

Заменик председника Владимир Коцић рекао је да свако ко жели може да затражи и добије податке, рачуне и фактуре везане за пројекат чишћења депонија.

-Очистили смо предвиђених 35 депонија и још 20 преко тога. Само што очистимо, ставимо табле, неко баци смеће. Требаће нам милијарде, а не милиони да све очистимо – закључио је Коцић.  

Председник општине Братислав Петровић задржао се на појашњењу економских параметара у извршењу буџета.

-Ја разумем вашу потребу да представите да ништа не ваља, али знам шта смо све урадили. Понављаћемо то још, биће прилике у наредном периоду – рекао је председник власотиначке општине.

На синоћњој седници усвојене су и измене и допуне одлуке о комуналним делатностима, усклађене за Законом о комуналним делатностима и уредбом која ближе дефинише услове за обављање ове врсте делатности.

-Овим изменама исправљени су уочени су недостаци усклађени са изменама закона и уведене новине од којих једна подразумева испитивање мишљења грађана  о квалитету пружених услуга. Све то ће допринети да побољшамо услуге – рекао је руководилац Одељења за урбанизам Маринко Ђорђевић.

Одборници су усвојили и одлуку о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Власотинце, што је детаљније образложио начелник Штаба за ванредне ситуације Иван Станковић, објашњавајући да је реч о законској обавези. Он је подсетио на традицију цивилне заштите у свету дугу више од 150 година.

Шеф одборничке групе СНС-а у Скупштини општине  Власотинце Јовица Станковић подсетиo је да је у некадашњој фабрици „Власинка“ од 1600 радника 400 било ангажовано у цивилној заштити, истичући значај овог вида спасавања у ванредним ситуацијама.

Скупштинска већина усвојила је и Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини, одлуке о измени и допуни одлуке о општинским административним таксама, о висини стопе пореза на имовину и одлуку о просечној цени квадратног метра одговарајућих непокретности. Усвојени су и предлог одлуке о накнадама за коришћење јавних површина на територији општине Власотинце за 2022.годину, одлука о локалним комуналним таксама као и решења о разрешењу  и именовању чланова Комисије за родну равноправност и чланова школских одбора у Гимназији и Техничкој школи и основним школама „8,октобар“, „Синиша Јанић“ и „Свети Сава“ у Гложану.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)