Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДАН ПОЛИЦИЈЕ У ВЛАСОТИНЦУ

Овогодишња прослава Дана полиције, славе и Дана МУП-а, на нивоу Јабланичког округа, одржана је у Власотинцу.  Начелник Полицијске управе Лесковац Томислав Илић изнео је податке који указују на смањење процента извршених кривичних дела и већу заплену психоактивних супстанци. Он је нагласио да је приоритет у даљем раду полицијских службеника сузбијање појаве наркоманије и кривичних дела са елементима насиља.

– Посебно ћемо посветити пажњу очувању поверења грађана у полицију, својим радом и залагањем – рекао је Илић.

Председник општине Братислав Петровић истакао је да је Општина Власотинце одувек имала добру сарадњу са Полицијском управом Лесковац, као и са Полицијском станицом у Власотинцу.

– Нема посла који је требало заједно завршити, а да га нисмо обавили. Нема ситуације у којој смо се обратили полицији за помоћ, а да је нисмо добили. Посебно желим да истакнем добру сарадњу у време епидемије вируса корона. Била је то нова ситуација за све нас, али смо се трудили да одговоримо задацима на најбољи могући начин. Полиција нам је у томе била подршка, а надам се и локална самоуправа њима – рекао је Петровић.

Овом приликом пуковник Томислав Илић је у име министра унутрашњих послова Александра Вулина уручио захвалнице Ненаду Стојиљковићу и Саши Цветковићу, припадницима Полицијске управе Лесковац.

На платоу испред зграде општине грађани су могли да погледају део опреме и наоружања којим располаже полиција, а изведена је и тактичко показна вежба.  Скупу су присуствовали и ученици основних и средњих школа, као и деца која похађају ПУ „Милка Диманић“. Свечаност су увеличале Мила, Петра и Милена, које су певале химну Републике Србије и песму Ој, Србијо, мила мати.

Пре почетка свечаности начелник Полицијске управе и председник општине Власотинце, са сарадницима, положили су цвеће на спомен плочу полицајцу Мирославу Стаменковићу, који је страдао пре 10 година на дужности.