Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ФОРМИРАНА РАДНА ТЕЛА СКУПШТИНЕ, НАЈАВЉЕНЕ НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Одборници Скупштине општине Власотинце одлучивали су на јучерашњој седници о образовању сталних радних тела скупштине општине. Формирани су Савет за младе, Комисија за родну равноправност, Савет за праћење примене етичког кодекса, Кориснички савет јавних служби, Савет за здравље, Савет за запошљавање  и Савет за безбедност. Образована је и Комисија за спровођење избора за чланове савета месних заједница.

Дипломирани правник са правосудним испитом Ирена Цветковић постављена је за општинског правобраниоца, а до сада је обављала функцију заменика правобраниоца. Професор физичке културе Игор Јовић именован је за вршиоца дужности СРЦ Власина, а мастер теоретичар уметности Бранислав Катић за за вршиоца дужности Културног центра.

На дневном реду био је и ребаланс буџета. Председник општине Братислав Петровић навео је инвестиције које су планиране до краја године.

-Предвиђена су већа средства за социјалну заштиту, конкретно пројекат Помоћ у кући за децу од 1,5 милиона и Дневни боравак за децу у износу од 2,3 милиона, три милиона за једнократне помоћи, затим помоћ у кући за старије и средства за услугу личног пратиоца детета. Смањење средстава у општинској управи највећим делом пребачено је ПУ „Милка Диманић“. Реконструкција дворишта општине је потпуно нова озиција и за њу је опредељено 3,6 милиона, за реконструкцију котларнице планирано је 1,2 милиона динара, буџетска резерва повећана је за четири милиона динара. За изградњу улица у Власотинцу опредељено је 9,6 милиона и то ул.Војводе Мишића – крак, у. АВНОЈ-а, ул.Десанке Максимовић, Радничка – крак, Мије Миленковића – крак, изградња канала у МЗ Стајковце, за спорт још 1,5 милиона за посебан програм, а имајући у виду да ФК Влсина слави 100 година постојања моћи ће да конкурише за ова средства. Овим ребалансом опредељена су и средства за Дом културе у Батуловцу за израду фасаде и ограде, за реконструкцију Дома културе у Конопници за надстрешницу и фасаду,као и за субвенције у пољопривреди скоро пет милиона динара – набрајао је председник власотиначке општине.

Оснивачки капитал „Водовода“ повећан је за 16 милиона што су и позиција и опозиција означили као проблем који у овом предузећу не треба више да се решава на тај начин. Председник Петровић је навео неколико могућности за решење, али и чињеницу да су износи велики и да приходи „Водовода“ не могу да покрију трошкове.

Одборничка већина локалног парламента усвојила је и предлог одлуке о завршном рачуну буџета за прошлу годину и закључак о извршењу буџета за првих шест месеци ове године. На питање зашто средства која су се трошила у време ванрендог стања и која је председник општине имао право да потпише, нису накнадно верификовна на скупштини, одборник Жарко Костић добио је одговор да су у питању средства буџетске резерве и да за то није потебна верификација.

Седница је прекинута након усвајања 26 од 46 тачака дневног реда. Наставак је најављен за петак 25. септембар у 16 сати.