Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НАСТАВЉЕНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

На јучерашњем наставку седнице скупштине општине Власотинце, започете у недељу, одборници су усвојили кадровски план локалне самоуправе и донели одлуке о локалним комуналним таксама, накнадама за коришћење јавних површина и одлуку о измени и допуни одлуке о раду угоститељских, трговинских и занатских објеката. Приликом усвајања измене програма пословања ЈКП Комуналац за ову годину, председник општине Братислав Петровић је најавио да ће ово предузеће морати да се ослања на сопствене приходе и заради плате.

– У 2021. грађани ће плаћати депоновање смећа које је до сада, за њих, плаћала општина – рекао је Петровић.

У другом делу седнице одборници су се највише задржали на тачкама дневног реда везаним за ЈКП Водовод. Прва је била повећање оснивачког капитала овог предузећа средствима која су стигла из републике. Реч је о намемским средствима у висини од 15 милиона динара.

Директор Звонко Илић поднео је детаљан извештај о пословању и поновио више пута изречену тврдњу на седницама скупштине да је проблем „Водовода“ вишедеценијски. Он је рекао да сматра да је погрешан био и сам избор начина водоснабдевања Власотинца 1989. године, преко градње фабрике воде јер је изабрано скупо решење. То је илустровао примером дасе  за кубни метар прерађене воде у Лесковцу потроши 2 динара за струју, а у Власотинцу 14 динара.

Одборник групе грађана „Др Спасић“ Драган Јовић питао је зашто дужници нису на време утуживани и тражио је да се списак дужника истакне јавно.

Председник општине Братислав Петровић рекао је да се проблеми у 2021.неће „гурати под тепих“ и да ће се осим измирења дуга за струју радити на замени водомера и реконструкцији водоводне мреже како би се смањио губитак у мрежи.

У наставку седнице усвојени су програми пословања за наредну годину „Водовода“, „Комуналца“, народне библиотеке, Културног центра, СРЦ Власина, Центра за социјални рад, Туристичке организације и Штаба за ванредне ситуације општине Власотинце.

На јучерашњој седници образован је Савет за безбедност саобраћаја на територији општине и именовани чланови Комисије за враћање земљишта.