NASTAVLJENA SEDNICA SO VLASOTINCE

1517
NASTAVLJENA SEDNICA SO VLASOTINCE

Na večerašnjem nastavku sednice skupštine opštine Vlasotince započete pre četiri dana, odbornici su usvojili predlog odluke o lokalnim komunalnim taksama koja je, u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara, podeljena na dva dela.

– Pored toga, visina taksi je usklađena sa rastom cena na malo u skladu sa zakonom. U drugim delovima ova odluka nije menjana u odnosu na prethodne godine – rekao je predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrović.

Lokalni parlament usvojio je odluku o nagrađivanju protivgradnih strelaca kojom će oni i naredne godine primati šest meseci po 10.000 dinara, od čega 4.000 isplaćuje RHMZ, a 6.000 dinara opština Vlasotince. Oni su podržali i predloge rešenja o prestanku mandata starim članovima školskih odbora i imenovanju novih u Tehničkoj školi, Gimnaziji i OŠ „25.maj“ u Donjoj Lopušnji. Odbornik Žarko Kostić nije bio zadovoljan izveštajem anketnog odbora o troškovima za uređenje skupštinske sale, podrumskih prostorija, portirnice u zgradi opštine i nadstrešnice i zatražio da stručni ljudi utvrde da li je cena viskoka ili ne. Odbornik Slavoljub Mitov dao je ostavku na mesto člana anketnog odbora naglasivši da „ako je bilo krađe time treba da se bavi policija“. Šef odborničke grupe SNS-a i zamenik predsednika skupštine opštine Nenad Stojković dodao je da svako ko ima saznanja da je bilo krađe treba to da prijavi policiji i izrazio spremnost da to i on učini ukoliko dobije dokaze. Za predlog da se formira novi anketni odbor glasala su četiri od 40 odbornika prisutnih u sali, zbog čega on nije prihvaćen.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)