Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ОТВОРЕНА РЕКОНСТРУИСАНА ОШ “8. ОКТОБАР”

Основна школа „8.октобар“ свечано је данас отворена после комплетне реконструкције сва три школска објекта, а сутра ће у њој почети настава по плану и програму предвиђеном за време пандемије.

-За нешто мање од 300 дана успели смо да реконструишемосва три објекта, уз све објективне потешкоће које су нас снашле. Емотивно и приватно сам веома везана за Власотинце и драго ми је  да могу да се похвалим да смо завршили овако велики посао. Надам се да ћемо и убудуће сарађивати на новим пројектима – рекла је представник Канцеларије за управљане јавним улагаwима Владе Републике Србије дипл.грађевински инжењер Бојана Гажо.

Канцеларија је реконструкцију објеката финансирала са 176,6 милиона динара, а општина Власотинце и донатори подржали су реконстуркцију са укупно пет милиона динара.

Државни секретар Министартва  просвете науке и технолошког развоја Зоран Касаловић рекао је да је тренутно актуелно неколико програма при овом министарству и да  ће у наредном периоду око 200 школа бити реновирано и или изграђено.

-Заједнички циљ свих нас је, а то је и политика Владе Србије, да створимо што боље услове за образовање јер без образовања нема модерног друштва,   а  нема ни напретка државе- рекао је Касаловић.

Директор школе Светлана Коцић нагласила је да је подршка током реконструкције долазила са свих страна.

– Наша деца и запослени сада имају изванредне  услове за рад и на нама  је да својим будућим резултатима покажемо колико нам ова подршка значи – рекла је Коцић.

Реконструкција овог објшколе „8.октобар“ један је од 13 пројеката који је општина Власотинце реализовала у сарадњи са Канцеларијом за управљање јавним улагањима.

-Ово је трећи школски објекат у нашем месту који је реконструисан дословно од пода до плафона. Улагањем више од 350 милиона динара у скоро све школске објекте на територији наше општине претходних година заокружили смо процес стварања одличних услова за рад нашој деци – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Његов заменик Владимир Коцић додао је да  ће општина наставити да конкурише за пројекте код поменуте канцеларије стварајући боље услове за живот.

-Надам се да ће нови услови рада бити мотив и деци и запосленима да постижу што боље резултате – рекао је Коцић.

Скупу је присуствовала и руководилац Школске управе Марина Илић. Присутни су затим обишли објекте школе. Свечаност је одржана уз поштовање противепидемијских мера. ОШ „8.октобар“ ове године у октобру обележава пола века постојања. Данас броји 749 ученика, а у њој раде 82 запослена.