Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПОРОДИЦА ЈОВЧИЋ ДОБИЛА НОВИ ДОМ У СЕЛУ ДАДИНЦУ ПО ПРОГРАМУ МИНИСТАРСТВА ЗА БРИГУ О СЕЛУ

Породица, Емилије и Николе Јовчића је друга породица из Власотинца које је добила кућу у селу Дадинцу по програму Министарства за бригу о селу. Наиме, данас је потписан тројни уговор између министарства, општине Власотинце и породице Јовчић. Кућу са окућницом у селу Дадинцу површине 279 м2, чија вредност је 883.054,09  динара биће нови дом шесточлане породице  Јовчић из Власотинца. Овим је породица решила свој стамбени статус.

„Прошле године купљена је прва кућа у власотиначкој општини по Програму за доделу бесповратних средстава за куповину кућа у селу Ладовица. Сада смо у прилици, да нову кућу обезбедимо за још једну поородицу. Стручне службе општине су на располагању за сву неопходну помоћ у припреми документације свим заинтересованим младим људима који испуњавају услове програма да обезбеде дом на овај начин. Позивам младе да се јаве на конкурсу као и власнике кућа на селу које желе да продају да оставе свој контакт у локалној самоуправи како бисмо их упутили једни на друге“, рекао је председник општине Братислав Петровић приликом потписивања тројног уговора.

„Сматрам да сам данас решио свој највећи проблем, с обзиром да смо до сада живели у 50 м2, заједно као осмочлана породица,  супруга, четворо деце, таст и ташта. Захваљујем се Министарству за бригу о селу и Општини Власотинце што су нам омогућили да на овај начин обезбедимо деци кров над главом“, каже Никола Јовчић.

Конкурс траје до 30. новембра, односно до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену.