Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПОСЛЕ ОСАМ ГОДИНА СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПЧЕЛАРЕ

Председник општине Власотинце Братислав Петровић уручио је данас уговоре о субвенцијама пчеларима са подручја власотиначке општине. На конкурс се јавило 145 власника регистрованих пољопривредних газдинстава, а права на субвенције остварило је њих 113. На располагању је било 3.000.000 динара, а утрошено је 2.652.000. Овим средствима субвенционисано је више од 5000 пчелињих друштава.

– Општина Власотинце није субвенционисала пчеларе последњих осам година и ове године смо то променили. Број пчелара на нашој територији је у међувремену порастао и препознали смо да је важно да вас подржимо.  Верујем да сте у међувремену користили субвенције ресорног министарства, али, ево, прилика је да и локална самоуправа помогне. Посебно ми је драго, то морам да нагласим, да има све више младих људи, између 30 и 40 година који се баве пчеларством – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Помоћник председника општине и председник комисије која је одлучивала по пријавама Небојша Стојановић нагласио је да је комисија обилазила терен и проверавала број кошница.

– Од 32 пријаве 27 је имало испод 20 кошница и није испуњавало критеријуме конкурса, а петоро пчелара је само повукло своје пријаве – рекао је Стојановић.

Субвенција је подразумевала 80 одсто вредности инвестиције.