Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

РОДИТЕЉИМА ПРВАКА ПО 10.000 ДИНАРА

Ја данас имам једну лепу вест за вас и ваше родитеље: општина Власотинце обезбедила је и ове године једнократну новчану подршку и  уплатила је по 10.000 динара родитељу, односно старатељу, сваког ђака првака у нашој општини – рекао је председник општине Братислав Петровић поздрављајући ученике првог разреда у основним школама „8.октобар“ и „Синиша Јанић“.

– Данас крећете на дуг пут одрастања, на коме вас чекају многе лепе ствари, али и многи изазови. Са изазовима ћемо да се боримо заједно, а  у лепим стварима уживајте сами – рекао је Петровић и подсетио да је општина у сарадњи са републичким институцијама  у последњих пет – шест година уложила неколико стотина милиона динара у обнову и реконструкцију власотиначких школа.

Директор ОШ „8.октобар“ Светлана Коцић захвалила је родитељима што су оно најдрагоценије што имају поверили овој школи на чување и позвала их  на активан однос током школовања њихове деце.

– Све је решиво. Треба само да разговарамо Ја верујем да ћемо заједно од ове деце направити добре и поштене људе на крају њиховог школовања – рекла је Коцић.

Деца су добила поклоне, а старији другари припремили су им приредбу за дочек.

И директор ОШ „Синиша Јанић“ Горан Митић захвалио је родитељима на поверењу.

– Верујем да ћете на крају школовања бити задовољни оним што ћемо ми пружити деци и што ће она понети из ове школе – рекао је Митић.

Ове године је у први разред власотиначких основних школа кренуло 187 ученика. Пре почетка наставе интонирана је химна Републике Србије „Боже, правде“.