Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Субвенције из буџета општине Власотинце намењене пољопривредницима добила су 104 регистрована газдинства чији су власници купили материјал за пролећну или јесењу овогодишњу садњу, као и они који су набавили или планирају набавку опреме и механизације за воћарство и виноградарство у овој години. Због епидемиолошке ситуације, додела уговора добитницима средстава обављаће се по позиву – у групама од највише петоро људи. Воћарима и виноградарима намењена су четири милиона, а милион динара се, током целе године, користи за вештачко осемењавање животиња.

– Нацртом одлуке о буџету за наредну годину предвидели смо скоро два и по пута већу суму од постојеће, односно скоро 12 милиона динара. Надам се да ће и у коначној одлуци о буџету на скупштини та сума остати иста. То ће омогућити већи подститај нашим пољопривредницима и подстрек младим људима да остану на селу. Повећањем подстицајних средстава намењених пољопривреди и руралном развоју имали смо у виду и чињеницу да 50% територије наше општине чини пољопривредно земљиште- каже председник општине Власотинце Братислав Петровић.

Милош Тричковић, један од добитника субвенције, гаји дуњу, крушку и шљиву на два хектара и каже да му значи ова помоћ.

-Она покрива 30% вредности садног материјала и пуно ми значи. Надам се да ћу следеће године удвостручити засаде – каже Милош који је са пријатељима прошле године основао Општу пољоривредну задругу Росуља.

Субвенције износе максимално 80% вредности садног материјала или опреме, а највише 40.000 динара.