SWISS PRO za 99 opština i gradova

1501
SWISS PRO za 99 opština i gradova

Dobro upravljanje, socijalna uključenost i rodna ravopravnost oblasti su u okviru kojih će Vlada Švajcarske u naredne tri godine pružati podršku razvoju gradova i opština u Srbiji, izjavila je predstavnica Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge, UNOPS, Nataša Ivanović prilikom današnjeg boravka u Vlasotincu.

-Ukupno 99 opština i gradova južno od Save i Dunava u Srbiji ima mogućnost da konkuriše za projekte kojima bi ostvarili boljitak u ovim oblastima.  Tu smo da pružimo podršku kako biste kandidovali dobre i realno ostvarive projekte – rekla je službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost UNOPS-a Snežana Libong Ngai.

-U oblasti e-uprave imamo kapacitete za koje nam je potrebna pomoć da bismo ih adekvatno iskoristili, a u oblasti socijalne uključenosti mislim da treba realnije da sagledamo potrebe – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

-U opštini Vlasotince postoji Savet za rodnu ravnopravnost, a uradili smo i Lokalni akcioni plan, tako da postoji osnova koju možemo da nadogradimo realizacijom dobrih projekata – istakao je Marinko Đorđević, zadužen za poslove dobrog upravljanja u opštini.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković, šef Službe za budžet i finansije Saša Mihajlović i opštinski većnik Boban Petrović.

SWISS PRO traje do kraja 2021.godine, a 99 opština i gradova moći će da konkuriše za sredstva u ukupnom iznosu od 5,8 miliona vera. Partner na projektu je Vlada Srbije, odnosno Ministartsvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.