Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

УРЕЂЕЊЕ ВОДОТОКОВА ДРУГОГ РЕДА – ЧИШЋЕЊЕ КАНАЛА

На териотирји општине Власотинце у току су радови на регулацији водотокова другог реда, односно чишћење и уређење канала. Пројектом вредним 64 милиона динара, чији је инвеститор општина Власотинце, а финансијер Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије, предвиђено је да се очисти седам канала.

-Упитању су Гложански поток, Орашачка долина, потоци Орашје-Батуловце, Ладовица-Батуловце-Стајковце, Стајковачки поток, поток Кукавица-Батуловце и канал уз пут Лесковац-Власотинце. Укупна дужина канала који ће овим пројектом бити очишћени је 25 км. Извођачи, предузеће ХСВ Власотинце и краљевачка фирма “Западна Морава” уведени су  посао 25.јуна, а рок за завршетак радова је 90 дана – каже помоћник председника општине Власотинце Владимир Коцић који додаје да је ово десети пројекат који општина Власотинце реализује преко поменуте канцеларије.

Канали, иначе, нису чишћени деценијама, вода је ишла мимо њих и плавила домаћинства и засаде, а често спречавала и путну комуникацију. Пре неколико дана почели су и  радови на изградњи атмосферске канализације у МЗ Росуља, вредни 65 милиона динара.

-Пројакт ће помоћи у спречавању штете од поплава. Ми смо , иначе, као локална самоуправа, на бројним састанцима у Влади након поплава претходних година стално тражили средства да лечимо узроке, а не последице поплава. Тако смо претходне године добили новац за санацију мостова, обалних ослонаца, изградњу потпорних зидова и бетонских пропуста, реконструкцију фекалне и изградњу кишне канализације у индустријској зони у укупној вредности од око 50 милиона динара – каже председник власотиначке општине Зоран Тодоровић.