Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2020. ГОДИНУ

Одборници Скупштине општине Власотинце усвојили су синоћ одлуку о буџету за 2020.годину, у износу од 895.207.517 динара. За њу су гласала 33 од 42 одборника присутна у сали.

-Буџет је избалансиран, водили смо рачуна да сви буду заступљени. Због измена Закона о јавним добрима не можемо више да наплатимо заузеће јавне површине од стране ЕПС, Телекома и Поште Србије и то је разлог што је буџет нешто мањи. Такође, због пројеката које реализујемо преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, ми смо у буџет ставили само износ ПДВ-а, у питању су пројекти реконструкције школе „8.октобар“ и реконтсуркције радионица Техничке школе након којих ће она постати тренинг центар за дуално образовање у југоисточној Србији. То ће такође бити део буџета у 2020.години – рекао је председник општине Власотинце Зоран Тодоровић.

-Буџет је реалан и самим тим остварљив – рекао је шеф одборничке групе СПС-а у локалном парламенту Милан Јовић.

Одборник опозиционог Покрета за Власотинце Жарко Костић се није сложио са тим имао је примедбу да нису јасно распоређена средства за инфраструктуру. Он је имао и више питања од којих су се нека односила на извештај ревизора и јавну расвету. Председник Тодоровић је одговорио да ревизор није наложио мере, већ је имао само препоруке, прочитао их и разјаснио на примерима, објаснивши да није било примедби на процесе спровођења јавних набавки већ на техничке ствари.

-Што се тиче јавне расвете, подсетићу вас да је одлуку о увођењу јавне расвете скупштина донела у јулу 2015.године када  ја нисам био председник општине – рекао је Тодоровић.

На седници је усвојен и ребалан буџета за текућу годину којим је он смањен за 11 милиона, рекао је шеф Одељења за буџет, финансије, привреду и друштвене делатности Саша Михајловић. Одборници Виолети Илић, са листе Српске напредне странке, потврђен је мандат.

Након усвајања ребаланса, седница је прекинута, а њен наставак предсендик скупштине Братислав Петровић најавио је за понедељак 23.децембар од 17 сати.