Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НОЋНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ И СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ

У Бољару се у недељу 16. јуна одржавају Сеоске игре Спортског савеза Србије. Свечано отварање је у 10 часова, а такмичиће се екипе четири села: Батуловце, Ладовица, Гложане и домаћин, екипа Бољара. 

Учесници ће се надметати у 10 дисциплина: бацање камена с рамена, скок из места, надвлачење конопца, обарање руку, мали фудбал, одбојка, надвлачење штапа, шах, полигон и скакање у џаку.

За освојено прво, друго и треће место учесници ће добити пехаре и спортску опрему. Најбоља екипа обезбедиће учешће на регионалном такмичењу. Такмичење организују Спортски савез Србије и Спорткси савез општине Власотинце.

У Бољару је, иначе, у току и ноћни турнир у малом фудбалу, који ће се завршити крајем следеће недеље. На њему учествује 15 сениорских екипа и пет екипа млађих омладинаца. Награда за прво место код сениора биће 200.000 динара, за друго 70.000 и за треће 30.000 динара. Код омладинаца 20.000 за прво, односно 8.000 за друго место. Награде су обезбеђене и за најбољег играча и голмана, у обема категоријама.

Турнир организује МЗ Бољаре, под покровитељством Спортског савеза и Фудбалског савеза општине Власотинце.

Следеће суботе, 22. јуна, у Бољару ће бити одржани Михољски сусрети села.